Комунальне підприємство оштрафували на 30 тисяч

31.07.2018

Начальник Управління Держпраці у Сумській області Юрій Семеног повідомив про результати інспекційної діяльності за перше півріччя поточного року.

Зокрема було розглянуто ситуацію на КП «Конотопське трамвайне управління». У ході контрольного заходу в травні 2018 року фахівцями Управління Держпраці у Сумській області встановлено порушення трудового законодавства в частині виплати заробітної плати. Протягом червня-липня поточного року в.о.керівника підприємства тричі не допустив фахівців Держпраці до проведення  повторних інспекційних відвідувань. Ці контрольні заходи здійснювалися на підставі чисельних звернень працівників не лише стосовно заборгованості із заробітної плати, але й безпідставних звільнень працівників, оголошення доган тощо.

Наразі на КП «Конотопське трамвайне управління» накладено штрафну санкцію за недопуск до проведення інспекційних відвідувань у розмірі трьох мінімальних заробітних плат, відповідно до статті 265 КЗпПУ. Утім такий штраф передбачений за кожне вчинене правопорушення. Тож найближчим часом будуть винесені ще дві постанови Держпраці про накладення штрафу за недопуск до проведення контрольних заходів, а отоже неправомірі дії в.о. керівника коштуватимуть підприємству понад 30 000 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: