На околиці Сум рубають ліс

01.08.2018

Мешканці району Баранівка – проти масової рубки дерев. Лісівники стверджують, що таким чином борються зі шкідником, який висушив ліси Канади і нищить бори Польщі та Білорусі – верхівковим короїдом.

Головний лісничий ДП «Сумський лісгосп» Микола Щербак говорить, що на Сумщині розмножився жук короїд, через це масово почали усихати сосни: «До нас прийшла велика біда у вигляді верхівкового короїда, який масово дуже швидко розмножується, вражає здорові сосни і вони через деякий час із зовсім зеленої через три неділі стоїть абсолютно суха сосна».

Колишня мешканка Баранівки Наталія Лещенко – іншої думки: «Під приводом цього короїда лісгосп, який цей ліс не засаджував, а наші діди, мій дід у тому числі, засаджував, вирішили цей ліс вирубати у власних інтересах. Власний інтерес у чому полягає лісгоспу – щоб отримати прибутки з вирубки лісу».

За інформацією Сумського лісництва, площа Баранівського урочища складає близько 330 гектар. Уражених дерев позначили на площі 136 гектар, тобто 41 % від усього урочища, а станом на 31 липня випиляли вже 27% Баранівського лісу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: