Коли на Сумщині відключать аналогове телебачення?

01.08.2018

Постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2018 № 509 внесено зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України і визначено строки припинення використання аналогової радіотехнології: для міста Києва і Кіровоградської області – 31 липня 2018 р., для всієї України – 31 серпня 2018 р.

Таким чином, вже 1 серпня всі глядачі в Києві й Кіровоградській області, які отримували аналоговий сигнал із ефіру й мають телевізори старого зразка, не зможуть без спеціального обладнання переглядати телевізійні програми.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко поінформував, що на засіданні Нацради 26 липня було внесено доповнення і рекомендацію до розпорядження Кабміну, щоб аналогове мовлення не відключалося на територіях Чернігівської, Харківської і Сумської областей, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора Росії, і щоб це відключення до 31 грудня не поширювалось на місцеві телекомпанії, які не мають цифрових ліцензій.

Регулятор звернувся до найбільших виробників обладнання для прийому цифрового сигналу з проханням збільшити обсяги телевізійних тюнерів у роздрібних мережах, аби забезпечити для населення їх необхідну кількість.

Окрім того, Нацрада скерувала до уряду звернення щодо важливості соціальної складової у цьому процесі, адже рівень забезпечення населення перетворювачами цифрового сигналу є вагомим чинником при переході на цифрове мовлення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: