На хабарі викрили голову сільради

01.08.2018

Прокуратурою Сумської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та детективного підрозділу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області в рамках кримінального провадження задокументовано протиправну діяльність голови однієї з сільських рад Білопільського району.

Встановлено, що очільник села вимагав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 12 000 гривень за нестворення перешкод у збиранні посадженого ним врожаю. Так, вказаний громадянин на підставі відповідного рішення цієї ж сільської ради понад 10 років обробляв земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Достовірно знаючи про наявність такого рішення, сільський голова виніс на розгляд сесії питання про передачу частини цієї ділянки, на якій уже був посаджений урожай, іншій особі. Після цього він висунув первісному користувачу вимогу про передачу йому неправомірної вигоди у сумі 12000 гривень, інакше погрожував усіляко перешкоджати збиранню урожаю, в т.ч. шляхом повідомлення правоохоронних органів про нібито незаконне зайняття земельної ділянки.

У середу, 1 серпня 2018 року, у своєму службовому кабінеті голова села одержав від громадянина обумовлену суму.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про повідомлення очільнику села про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Лікаря-посадовця піймали на хабарі

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: