Заступник голови м. Суми вчергове відмовився від зберігання пестицидів, що знаходяться на території колишнього КСП «Тепличний»

01.08.2018

Офіційну позицію міської влади озвучив під час наради в облдержадміністрації заступник Сумського міського голови Олександр ЖУРБА

«Протягом останніх півроку від представників міської ради лунали запевнення в бажанні співпрацювати щодо вирішення питання з пестицидами, – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Микола ПОДОПРИГОРА. – Сьогодні під час спільної наради Олександр Журба по факту відмовився визнавати відповідальність міста за зберігання зазначених пестицидів. Хоча інші населені пункти Сумського, Липоводолинського, Роменського районів, де ситуація аналогічна, співпрацюють з обласною владою щодо вирішення проблеми з хімікатами. За кошти обласного фонду навколишнього середовища вони перезатарюються, а органи самоврядування на місцях беруть відповідальність за зберігання відходів, доки на державному рівні буде вирішене питання транспортування цих пестицидів на утилізацію за кордон, або ж організована переробка в межах України».

Процедура поводження з відходами визначена Законом України «Про відходи» і в межах Сумської області згідно з нею вже перезатарено і поставлено на зберігання 37 тонн у Липоводолинському, 9 тонн в Роменському, 52 тонни у Шосткинському районах протягом останніх років. Проблеми виникають лише з 22 тоннами в межах міста Суми.

Микола Подопригора зазначив, що заступник Сумського міського голови по факту відмовився від організації зберігання, посилаючись на те, що це відходи не їхні. Таким чином вчергове вся суперечка навколо вирішення цього актуального для громади Сум питання звелася не до конструктивного пошуку механізмів і місць зберігання пестицидів, які знаходяться на території колишнього КСП «Тепличний», а до фактичного заперечення Олександром Журбою меж адміністративної території Сумської міської ради, визначених Постановою ВРУ «Про зміну і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: