У Сумах серед білого дня затримали автокрадія

02.08.2018

Подія сталася вчора по вул. Петропавлівській.

У ході проведення пошукових заходів, правоохоронці біля одного із супермаркетів міста затримали 26-річного чоловіка відразу після скоєння ним крадіжки з автомобіля. Зловмисник, скориставшись відсутністю власника автомобіля, за допомогою пристрою для сканування автомобільної сигналізації, відкрив дверцята автомобіля та скоїв крадіжку дорого парфуму та інших цінних речей.

«Затриманий – житель Білопілля, який підозрюється у вчиненні ряду крадіжок з автомобілів, – коментує Руслан Пиняга, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області. – Під час затримання в нього вилучили щойно викрадені ним речі, а також пристрій для сканування автомобільної сигналізації, так званий стеклобійник та інші речі, які він використовував для обкрадання чужих автівок. В поліції вже довели причетність чоловіка до щонайменше трьох аналогічних злочинів у місті та продовжують перевіряти його на причетність до подібних злочинів на території міста та області».

Під час перевірки з’ясувалось, що останній мешкав у Білопіллі, а в Суми приїздив на «заробітки». Своїх жертв підшукував переважно біля супермаркетів, кафе, лікарень тощо. Після чого за допомогою електронного пристрою сканував сигналізацію автомобілей потерпілих, що в подальшому надавало йому можливість проникати до салону та скоювати крадіжки. Брав переважно барсетки, гроші, відеореєстратори та інші особисті речі власників машин, які потім продавав.

У відношенні зловмисника обрали запобіжний захід – тримання під вартою. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яка передбачає до п’яти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: