Раптовий переїзд дитячої поліклініки викликав скандал

03.08.2018

На Білопільщині батьки протестували проти переїзду дитячої поліклініки. Останню три дні тому переселили з будівлі Центральної районної лікарні до колишнього шкірвендиспансеру, де приймають хворих на туберкульоз. Батьки проти такого сусідства. Вони вимагали пояснень від керівництва лікарні та районної ради – хто і чому ухвалював рішення про переїзд поліклініки.

Це споруда збудована в 1900 році. Раніше тут було ремісниче училище. Наразі працює тубкабінет та три дні функціонувало дитяче відділення. Переїхала сюди дитяча консультація без будь-якого попередження, каже Ірина Капінос:

«Я прийшла в дитячу консультацію і так вийшло, що вже її там немає. І мені сказали лікарі, що їдьте у денний стаціонар – там находиться дитяча консультація і там будуть робити ревакцинацію».

Прийшли під стіни місцевої райлікарні до сорока батьків. Серед них і Сергій Макаренко – чоловік нарікає на стан будівлі: «Ремонту немає ніякого, повна антисанітарія. Ну як можна туди дітей переводити в такі умови?»

Оксана Онасюк, мама пацієнта, сказала: «Ніхто із керівників району нашого, міста не повідомив громадськість, ніхто не повідомив, ніхто не назвав причину, у чому постала необхідність цього переїзду. Нам цікаво дізнатися для чого було зроблено такий крок?»

Головний лікар закладу назвав переселення тимчасовим – на період ремонту.

«Треба людей повиводити, меблі повиносити, звільнити приміщення і тільки потім там робити, якісь косметичні. По-перше, там не туберкульозне відділення було, там був туберкульозний кабінет, туберкульозне відділення знаходилось в зовсім іншому приміщенні», – пояснив головний лікар Білопільської центральної районної лікарні Юрій Мартиненко.

За його словами, наказу про переїзд він не видавав. Документів про переїзд у райраді також не ухвалювали, повідомив заступник голови ради.

«Це було рішення адміністрації лікарні, це було їх внутрішнє рішення», – зазначив Володимир Відуєв, заступник голови Білопільської районної ради.

За інформацію головного лікаря, поліклініка обслуговує близько 10 тис. дітей. Переїхала вона в понеділок і днями повернеться назад.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: