Роменців посилають у суд через “туалетні перегони”

07.08.2018

Природні потреби жителів одного з міських будинків Ромен перетворилися на болісні каторги та знущання: уже близько двох років декому просто нікуди сходити до туалету. Нові сусіди розбудували цілу туалетну зону “під ключ”, старий же загального користування – аварійний та ремонту не підлягає. В інстанціях роменців постійно “футболять” та просять розбиратися між собою самостійно.

До редакції «ПОГЛЯДУ» звернулася жителька будинку на вулиці Прокопенка. Жінка страждає від своїх же природних потреб: їй просто нікуди сходити до вбиральні, адже та, що слугувала раніше, стала зовсім перекошеною та небезпечною. Раніше мешканцям колишнього гуртожитку слугував «будиночок на окраїні» у дворі, та з роками він зовсім перехнябився. Ходити туди стало вже небезпечно. Винахідливі сусіди проблему вирішили: понабудовували їх, щоб мало не здавалося. Стикнувшись з такими пікантними проблемами, деякі мешканці влаштували «туалетні перегони»: коли занедбується один, вони поруч вибудовують новий чи просто облаштовують нові. На разі їх звелося вже більше десятка. Власники ж забороняють стороннім користуватися їхніми побудовами.

Отож, жителі будинку поділилися на два табори: одні користуються нелюдськими умовами, інші – не переймаються та зводять собі все нові місця для потреб.

Жінка розповіла, що майже все життя проживає в цьому будинку, та такого неподобства не було ніколи. До того ж, говорить, весь день працює, тож не може впливати на дії інших мешканців, котрі в цей час носять повні відра з різного виду відходами. Періодично вони виливаються на поверхню й навіть підійти до туалету просто неможливо. “Одгребеш все і йдеш, – зі сльозами на очах розповіла жінка. – Гроші за вивіз каналізації брати не забувають. За що ж я плачу…”.

Коли люди, шоковані таким неподобством, з проханням почистити та полагодити їм старий туалет, почали звертатися в усі інстанції, їх, за словами жінки, почали цинічно «футболити». А «жек» – ПП «Марс» направляв лише комісії та фотографів. До конкретних дій справа так і не дійшла. Людей просять самостійно домовлятися в усному чи судовому порядку.

У ході розбирань мешканці будинку з’ясували, що проектним планом гуртожитку передбачено по туалету на кожному крилі, але місця загального користування, відведені під туалети, приватизовані деким із жителів, як підозрюють люди, – незаконно.

Про такі “привілеї” в ПП “Марс” нічого не чули: отримали гуртожиток уже із зайнятими приміщеннями, розповіла Віра Лисенко, керівник підприємства. “Жителі наразі просто хочуть облаштувати собі туалети всередині, – зауважила Віра Петрівна. – Якщо знають, що кімнати зайняті незаконно, нехай в судовому порядку вирішують ці питання”.

Ремонтом старого туалету в “жеку” займатися не будуть, адже це неможливо, говорить Віра Петрівна, та ж і людям, говорять, не по кишені. На думку керівниці, вихід один: облаштувати комфорт усередині гуртожитку. Тим паче на другому поверсі “фарш” такий є: уже давно мешканці “скинулися” і розбудували собі дві кімнати для потреб. “Залишається лише труби на перший запустити,” – зауважила пані Віра. Але домовитися жителі гуртожитку повинні все ж між собою самі, а «жек» готовий підсобити тільки робочою силою.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: