Адвокат вдови Анатолія Жука заявив, що її хочуть підставити

07.08.2018

На прес-конференцію у виставковому залі Іллінський, яку сьогодні мала дати вдова Анатолія Жука, з’явилася не вона, а її адвокат Анатолій Романюк. За словами захисника, Анну Жук намагаються підставити і потім довести до самогубства.

Зокрема, є інформація про маніпуляції зі зброєю, із якої був убитий екс-начальник земуправління.

“Пістолет витерли представники поліції об одяг Анни Жук” , – сказав Романюк.

За його словами, Анну Жук о третій годині ночі 3 серпня привезли до відділу поліції і тримали там до 17 годин дня, не проводячи слідчих дій такої тривалості. Прорватися до своєї клієнтки Анатолію Романюку вдалося, тільки пригрозивши викликом ЗМІ. Вона була в дуже поганому стані. Адвокат викликав “швидку допомогу”. З третього поверху Анну Жук довелося нести на руках, “швидка” відвезла її в лікарню.

– Ширяться чутки, що Анна Жук на сьогодні є головною підозрюваною у справі про вбивство. Це не так, вона не має статусу підозрюваної. Але сьогодні мною була подана скарга в прокуратуру про її незаконне утримання у відділі поліції з 3 до 17 годин. Їй внушали, що саме вона вчинила це вбивство, внушали непорядними і незаконними методами. Я, як її представник, який не проти того, щоб слідство відпрацьовувало всі версії вбивства, в тому числі – і щодо родичів. Але це повинно відбуватися законним чином. Вона не ховається, має намір співпрацювати зі слідством. Дикість цього звинувачення є очевидною.

Також ходять чутки, що покійний перед смертю побив Анну, і це було мотивом для вбивства, але при огляді лікарі “швидкої допомоги” не виявили на її тілі жодних тілесних ушкоджень. Побутова версія вбивства найбільш зручна для слідства. На сьогодні у органів досудового слідства є всі докази, які були вилучені. За словами мого джерела, правоохоронці витерли пістолет, з якого були здійснені постріли, об одяг Анни Жук, щоб дати підстави для її затримання і доведення до самогубства з подальшим закриттям кримінального провадження у зв’язку зі смертю підозрюваної. Ми будемо сприяти встановленню істини. Але у всіх близьких Анатолія людей були взяті біологічні зразки для вивчення. І я боюся фальсифікації доказів з допомогою цих зразків.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: