Сумські парковки виставляють на конкурс

08.08.2018

12 липня на сайті мерії з’явився проект рішення виконкому про організацію проведення конкурсу на обслуговування парковок у Сумах. Займатися підготовкою конкурсу і всієї необхідної для цього документації буде відділ транспорту міськради.

Цим же документом пропонується затвердити склад конкурсної комісії, яку очолить заступник мера з ЖКГ Олександр Журба. Також до комісії увійдуть начальник відділу танспорта Сергій Яковенко (заступник голови), головний спеціаліст відділу Інна Чирка (секретар), представники відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Сумській області, інспекції з благоустрою міста, КП «Шляхрембуд», ГУ Держпродпотребслужби в Сумській області та департаменту інфраструктури міськради.

На конкурс виноситься сім паркувальних майданчиків: вул. Кооперативна і вул. Набережна р. Стрілки (від Центрального ринку (ЦР) до Покровської площі); вул. Кооперативна і вул. Набережна р. Стрілки (уздовж ЦР); вул. Лугова (район ТЦ «Євробазар»); вул. Привокзальна (біля залізничного вокзалу); вул. Чернігівська, 12 (район авторинку); вул. Інтернаціоналістів (біля ринку); вул. Шевченка.

Після прийняття рішення оголошення про проведення конкурсу буде розміщено в ЗМІ.

Нагадаємо, на червневій сесії міськради депутати прийняли рішення про встановлення в Сумах збору за парковку транспортних засобів (це один із видів місцевого податку). Паркувальний збір має відраховувати в бюджет міста підприємство (або підприємства), яке буде обслуговувати парковки. Воно також розрахує тариф на свої послуги, який потім повинен буде затвердити виконком. Таким чином, якщо конкурс пройде успішно і буде визначено переможця (переможців), то з 1 січня 2019 року вищезазначені парковки в Сумах стануть платними.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: