“Зеленбуд” спростував інформацію про «Стоп-амброзію»

08.08.2018

Керівництво КП «Зеленбуд» спростовує розповсюджену у соціальних мережах інформацію щодо небезпечного впливу на людину препарату, за допомогою якого працівники комунального підприємства знищують амброзію.

«Стоп-амброзія», який використовують фахівці КП «Зеленбуд» має відповідний висновок санітарно-епідеміологічної експертизи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. За результатами цієї експертизи, засіб відповідає встановленим медичним критеріям безпеки.

Препарат – екологічний природний десикант для боротьби з амброзією та іншими шкідливими рослинами. Він має контактну дію – потрапляючи на листя молодих рослин, проникає в середину та викликає в’янення. При обробці амброзії речовиною, рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не розмножується і не викликає нездужання у людей. Створений на основі природного мінералу, не містить гербіцидів, є безпечним для людей і тварин.

Працівники КП «Зеленбуд» припускають, що опіки, які начебто отримала юна сумчанка після контакту з амброзією, пов’язані з дією самої рослини, а не препарату, яким її обробляли.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: