Олександр Стрельченко: Треба скасувати одну з найжахливіших реформ – медичну, яка вбиває українців

09.08.2018

За даними Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Сумщина має одні з найгірших показників в Україні за кількістю підписаних декларацій з лікарями. На це погодився лише кожен четвертий житель області. Ще нижчі цифри у північному регіоні – Шостці. Там хочуть лікуватися за новими правилами лише 9% мешканців району.

Голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко говорить, що така статистика його не дивує, оскільки люди не хочуть підписувати декларації з лікарями, розуміючи, що ціна медреформи від Супрун занадто висока – життя і здоров’я громадян.

«Наша Міністр Смерть, як її називають українці, заявляє, що чим більше у лікаря буде підписаних договорів з пацієнтами, тим вище у нього буде зарплата. Вона просто хоче зробити лікарів продавцями медпослуг, які будуть боротися за пацієнта. Що ж буде з лікарями, у кого мало підписано декларацій? Їм просто з 2019 року перестануть платити зарплату! З таким підходом, українські лікарі поїдуть з країни. Вони і так зараз масово виїжджають на заробітки до Польщі, Чехії, Росії. І у нас нікому буде лікувати навіть банальну застуду», – із занепокоєнням говорить політик.

Такий безграмотний підхід, на його переконання, просто знищить невеликі районні лікарні. Вони вимушено закриються, а їх пацієнти – переважно люди похилого віку – повинні будуть за десятки кілометрів шукати лікарів.

«Потрібно вводити класичну страхову медицину, – упевнений опозиціонер. – Так, як це є в усьому світі, коли за працівника платить підприємство, а за дітей та пенсіонерів – держава. Ці пропозиції були направлені фракцією ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Верховній Раді України, але влада їх не чує і не поспішає розглядати. При зміні влади в країні ми обов’язково скасуємо цю, одну з найжахливіших реформ, яка просто вбиває українців».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: