За тиждень вісім сумчан захворіли на кір

09.08.2018

Як повідомляють у відділі охорони здоров’я, за минулий тиждень зареєстровано вісім випадків захворювання на кір, з них сім дорослих та одна дитина.

Дорослі перебувають на стаціонарному лікуванні у міській клінічній лікарні № 4, дитина – у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди.

Випадки захворювання на кір у місті почали реєструватися з 3 квітня поточного року. Всього зареєстровано 39 випадків (31 дорослий та вісім дітей). У 27 осіб кір уже підтверджено лабораторно, інші дообстежуються. Із 31 дорослого, що захворів на кір, не було щеплено або відсутні дані про щеплення у 17 осіб, одна особа мала одне щеплення, 13 осіб – дві щеплення. Із восьми дітей не щепленими виявилися п’ять осіб, три особи мали два щеплення. Таким чином, хворіють на кір переважно нещеплені особи. Щеплені переносять хворобу у більш легкій формі.

В Україні з початку року на кір захворіли 28 185 людини – 11 437 дорослих і 16 748 дітей. Всього з початку року від ускладнень кору померло тринадцять людей: дев’ятеро дітей і четверо дорослих.

Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистися від хвороби можна тільки вакцинацією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: