У Сумах хлопців із “підмоченою” репутацією не випустили з-під домашнього арешту

10.08.2018

9 серпня колегія суддів Апеляційного суду Сумщини вирішила залишити під домашнім арештом двох хлопців, яких поліція підозрює у тому, що вони справляли природні потреби на пам’ятний знак Небесної Сотні. Їх затримала поліція 29 червня.

У попередніх засіданнях колегія суддів відхилила клопотання про розгляд скарг у закритих засіданнях, тож сьогодні розглядали публічно. У обох скаргах адвокат підозрюваних Світлана Щербак просила скасувати ухвалу слідчих суддів та змінити запобіжні заходи на особисті зобов’язання:

“Мною був зроблений запит до Сумської міської ради, отримана відповідь , де зазначено, що рішення з приводу меморіальної дошки по тому адресу, місця злочину, як вважає слідчий, не готувалося таке рішення. Відповідно якщо воно не готувалося СМР, то воно і не приймалося Сумською міською радою, тому у даному питанні, і сама ця конструкція юридично не є меморіальною дошкою”.

Прокурор Світлана Ралка просила суд не задовільняти скарги адвоката, і залишити підозрюваних під домашнім арештом. В обох засіданнях колегія скасувала ухвали слідчих суддів, і постановила нові ухвали, за якими підозрювані до 29 серпня будуть під домашнім арештом.

Джерело: http://tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: