Сумський виконком підготував рішення про закриття літнього кафе

10.08.2018

На нараді в Сумській мерії представник міськвідділу торгівлі та побуту заявила, що структурний підрозділ постійно отримує скарги місцевих жителів, які незадоволені шумом від літніх майданчиків в районі вул. Зеленко і Заливної, біля пішохідного мосту.

На цей рахунок є навіть оформлені й підтримані городянами петиції. Міськвідділ провів нараду з представниками літніх майданчиків, фахівці заміряли гучність шуму. А також підготували проект рішення по електронній петиції про закриття одного з майданчиків: «Вони начебто включають музику не після 22.00. Але гучність її така, що люди скаржаться на неї навіть удень». На це перший заступник мера Сум Володимир Войтенко відповів: «Якщо таке зневажливе ставлення до людей, значить, готуйте пропозиції на виконком».

Нагадаємо, що у червні один із сумчан подав електронну петицію з проханням до міської влади закрити літнє кафе в провулку Чугуївському, 20, біля пішохідного мосту на Заливній. На його думку, по-перше, тут порушений Водний кодекс, адже у водоохоронній зоні 50 метрів заборонена будь-яка господарська діяльність. По-друге, на майданчику постійно порушуються норми шуму. «Щодня з 17-18 годин до 23.00 з майданчика голосно звучить музика і живий спів. Чудовий спальний район міста, в якому розташовано цей заклад, щорічно перетворюється на шансон-естраду, в якій щодня «тільки чарка горілки на столі». Жителі довколишніх будинків постійно викликають поліцію, але безрезультатно… У денний час гучність музики така, що її чутно навіть у квартирах з закритими вікнами. Вимагаємо заборонити роботу кафе та демонтувати майданчик, якого не повинно бути у водоохоронній зоні Псла», – говорилося в петиції. За результатами її розгляду відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міськради підготував проект рішення міськвиконкому.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: