Олександр Стрельченко: Повернення пільг чорнобильцям – це ще одна перемога в боротьбі за захист прав простих людей

10.08.2018

«Ми знаходимося в неоплатному боргу перед чорнобильцями. Саме вони запобігли всесвітній атомній катастрофі, поплатившись не тільки своїм здоров’ям, але і здоров’ям своїх нащадків. Тому з боку влади було блюзнірством позбавляти їх пільг, які ліквідатори ЧАЕС отримували від держави», – заявив в ефірі телеканалу АТВ голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

Водночас опозиціонери завжди підтримували і продовжують підтримувати чорнобильців на місцях. На Сумщині завдяки їхнім ініціативам 500 тисяч грн було виділено на заміну вікон, 950 тисяч грн – на закупівлю медичних препаратів, обладнання та поліпшення харчування в обласному диспансері радиаційного захисту населення. Тут оздоровлюються  до 3 тисяч ліквідаторів аварії на ЧАЕС з усієї Сумщини.

Під час відвідин закладу опозиціонери подивилися на те, як встановлені вікна, обговорили подальші плани з головним лікарем. «Будемо і надалі допомагати обласному диспансеру радіаційного захисту населення, оскільки треба замінити ще частину вікон. Я впевнений, поетапно ми закриємо всі проблеми, люди лікуватимуться тут в нормальних комфортних умовах», – запевняє обласний обранець.

Роботи  в лікувальному закладі розпочали на початку літа. Нині  вже встановлені 30 нових склопакетів, які, запевняють будівельники, відповідають стандартам та вимогам для лікувальних установ. Генеральний директор компанії «Альфа-Союз» Олександр Супрунов говорить, що кожен склопакет має три скла, два з них – з енергозбереженням. Тобто літом не пропускають жару, а взимку – холод. Також підрядниками зроблені широкі двері, аби могла проходити інвалідна коляска.

«Кардиологічне відділення, яке було найхолоднішим у зимовий період, тепер зберігатиме температурний режим. Тут буде більш комфортніше знаходитися і отримувати стаціонарне лікування пацієнтам. Тому і від адміністрації і від тих, хто у нас лікується, обласним депутатам – велика подяка», – наголосила головний лікар Сумського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Тетяна Вітюк.

Втім, найголовнішим досягненням у питанні захисту чорнобильців Олександр Стрельченко вважає те, що 18 липня Конституційний Суд України повернув їм пільги, які були скасовані в 2014 році, і за що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК боровся 4 роки.

«Це – ще одна перемога в боротьбі за захист прав простих людей. Рішення Конституційного Суду не може бути оскаржене, тому нинішньому провладної більшості доведеться наступити собі на горло і почати слідувати букві Закону. Ті, хто «дружно» забирав пільги у чорнобильців, а це вся правляча парламентська коаліція, повинні понести відповідальність не тільки перед чорнобильцями, а й перед суспільством в цілому», – резюмував політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: