Сором і ганьба сумських пляжів

10.08.2018

Біля Харківського мосту зона відпочинку встелена пляшками, папірцями і пакетами. Тож містянам і гостям обласного центру доводиться ніжитися на сонечку по сусідству з купами сміття.

Щоправда, здебільшого такі стихійні звалища на березі залишають після себе самі ж недобросовісні відпочивальники.

Значно чистіша територія поблизу пішохідного мосту в районі вулиць Псільської та Заливної (поряд зі “Здибанкою”). Тут упорядковані доріжки, встановлено чимало урн.

На озері Чеха непотріб навіть не на березі, а у воді. Хоча й тут є смітники. А за кілька сотень метрів контейнери для збору відходів.

Майже не видно сміття на так званому Студентському пляжі, що у парку Кожедуба. Проте “дзвіночок”, куди мають викидати пляшки, переповнений різноманітними відходами. Люди просто поруч залишають пакети зі всіляким мотлохом.

Жодна із перерахованих зон відпочинку не облаштована належним чином. Підходи до води не впорядковані.

На Чешці, аби поплавати, людям доводиться долати пагорби на березі або ризикувати й стрибати з трухлих місточків.

Із розваг на Студентському пляжі майданчик для пляжного волейболу, а ще одинокий поржавілий “грибочок”, що нагадує про пісочницю для дітлахів.

Кабінки для перевдягання зовсім примітивні, але є у всіх чотирьох зонах відпочинку: на березі озера Чеха, поряд зі “Здибанкою”, на Студентському пляжі та біля Харківського мосту.

А от вбиральні шокують. Їх або взагалі немає, приміром, як на “Студязі”. Не знайшли таких і поруч із зоною відпочинку, що в районі вулиць Псільської та Заливної. На Чешці туалети хоч і є, але вони зовсім занедбані. Чи взагалі жахливі, як поблизу Харківського мосту: тут сумнівні кабінки без дверей, вхід просто прикритий незрозумілими плакатами.

У жодному із цих місць немає душових. Хоча вони б не завадили, бо вода далеко не джерельна.

Джерело: https://tribuna.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: