Іноземець-нелегал промишляв крадіжками з кладовища

11.08.2018

У рамках оперції “Мігрант” поліцейські Сумщини притягнули до адміністративної та кримінальної відповідальності чотирьох іноземців.

35-річного чоловіка виявили в одному з сіл Великаписарівського району в приватному домогосподарстві, у якого під час перевірки документів, виявилось, що останні відмітки про право перебування в Україні були здійснені чотири роки тому. На Сумщину, за його словами, він приїхав відвідати родичів, але вирішив тут і залишитись. Ніде не працював та перебивався тимчасовими заробітками. І хоча йому раніше надавали строки для добровільного полишення країни, повертатись до країни походження він не збирався. Крім того під час поверхневого огляду, у нього в кишенях поліцейські знайшли згорток з марихуаною, яку, запевнив він, зберігав для власного вживання. Вилучене направили на експертне дослідження, за результатами чого будуть прийняті відповідні рішення.

Ще двох порушників великописарівські поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху, на яких склали два адмінпротоколи за ч.5 ст.121 КУпАП «Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами».

А в Середино-Буді правоохоронці виявили 56-річного чоловіка, громадянина іншої країни без жодних документів, що вже тривалий час мешкає в Україні, зловживає спиртними напоями через що вдався до крадіжок. Його звинувачують у викраденні з кладовища металевих кутників, які, зізнався він, вкрав та здав на пункт прийому металобрухту. Працівники міграційної служби у відношенні нього склали протокол за ч.1 ст.203 «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» Кодексу України про адміністративні правопорушення, а поліцейські відкрили у відношенні нього кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: