На Сумщині розглядають будівництво доріг із бетонних плит

12.08.2018

Голова бюджетної комісії Сумської обласної ради, депутат Микола Березін (фракція «Відродження») разом з очільником облради Володимиром Токарем відвідали з робочим візитом завод залізобетонних виробів ТОВ «БВК компанія «Федорченко».

Підприємець запропонував свої послуги в ремонті дороги Суми-Миропілля, якою користуються в тому числі автівки його компанії. Зробити покриття пропонує з бетонних плит, що виробляє завод. «Бетонна дорога — більш стійка до зносу, не деформується при спекотній погоді під впливом важкого транспорту, на ній не виникають колії, — запевняє Віктор Федорченко. — Окрім того, експлуатація такої дороги обходиться дешевше, а гарантія – 60 років».

Представники обласної ради детально оглянули підприємство, його обладнання і технології виробництва. «Ми досконально вивчимо це питання, обговоримо на профільних комісіях усі за та проти, після чого приймемо рішення щодо цієї пропозиції», — відзначив Микола Березін.

Наразі з бюджету Миропільської ОТГ на ремонт дороги Суми-Миропілля виділено 1 млн грн. Ще 10 млн 630 тисяч грн надали місцеві підприємці: 8 млн грн цих коштів (що надійшли від агрофірми «Псел») уже освоєно — за них відремонтували 1,6 км дорожнього полотна. Проголосували за виділення коштів з обласної казни і депутати облради.

Нагадаємо, ремонт доріг на території Миропільської ОТГ став можливий у тому числі після неодноразових зустрічей Миколи Березіна з місцевими аграріями: вони погодилися взяти фінансову участь у відновленні автошляхів. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: