“Міськводоканал” займається браконьєрством?

12.08.2018

Минулого тижня небайдужі сумчани надали відео, на якому видно людей, що стоять на березі Псла, і виходить з води водолаз із якимось великим предметом в руках (точно не видно, що це). Потім ці люди йдуть у бік вантажного автомобіля з синім фургоном та їдуть на ньому.

Як повідомив автор відео сумчанин Еміль (ім’я змінено), його відеокамера (він перебував із нею на протилежному березі) зафіксувала автомобіль ГАЗ-66 бригади гідротехнічної служби КП «Міськводоканал». При цьому він стверджує, що в руках у водолаза було кілька кілограмів раків, яких він дістав із води. Усе це відбувалося в робочий час. «Водолазна бригада КП «Міськводоканал» у Сумах під виглядом регулярного огляду дюкера головного колектора напірної каналізації займається браконьєрським виловом раків, – написав сумчанин, – при тому, що чинний дюкер напірного колектора знаходиться метрах у 60 нижче за течією». Еміль, який сам бачив, як водолаз уклав у вантажівку великий садок із раками, стверджує, що в цьому місці стоїть близько п’яти пасток, які, очевидно, регулярно очищаються від річкових мешканців, які потрапили в них.

У КП «Міськводоканал» підтвердили, що на відео їхня атівка та їхні працівники, але вони приїхали працювати, а справжні браконьєри нібито знаходяться нижче за течією. При цьому в КП цікавляться, чому сумчанин не викликав поліцію.

Оскільки на відео неможна зі стовідсотковою впевненістю розглядіти, що саме витягнув водолаз, доказів у сумчанина немає. Судячи із запису, все відбулося досить швидко. І навіть якщо б він повідомив у поліцію, вони б просто не встигли приїхати до того, як ГАЗ поїхав. Але в той же час завдяки пильності таких людей, як Еміль, браконьєри, можливо, не будуть більше відчувати себе так спокійно, та ще й серед білого дня в межах міста.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: