На кордоні Сумщини стріляли

12.08.2018

У суботу в Краснопільському районі Сумської області прикордонники змушені були відкрити вогонь, щоб зупинити УАЗ із товарами з Росії, який не зупинився на кордоні.

Як повідомляє Держприкордонслужба, прикордонний патруль, що ніс службу неподалік від кордону в районі населеного пункту Грабовське, помітив транспортний засіб “УАЗ”, який почав рухатися від кордону в тил України.

Під час затримання водій не виконав законні вимоги прикордонного наряду щодо зупинки транспортного засобу та своїми діями намагався здійснити наїзд на прикордонника.

“Аби все ж таки зупинити правопорушника, прикордонним нарядом було здійснено попереджувальні постріли вгору, на що водій не реагував та продовжував рухатися далі. З метою затримання правопорушника військовослужбовець зі складу прикордонного наряду здійснив постріли з АК-74 по колесах автомобіля”, – йдеться в повідомленні.

У результаті прикордонники потрапили в одне із коліс авто. Однак водій на великій швидкості намагався продовжити рух, проте зрозумівши, що не втече, покинув автомобіль у кущах на околиці населеного пункту Земляне, а сам кинувся тікати.

Оглянувши транспортний засіб, охоронці кордону виявили в ньому близько півсотні тюків з товарами народного споживання – шуби, напівшубки, жилети, дублянки, шкіряні куртки, пуховики та трикотажні вироби в асортименті. Крім цього, в автомобілі знаходилися коробки з біжутерією та наручними годинниками.

Попередньо встановлено, що затриманий вантаж був незаконно переміщений з території Росії на територію України.

Наразі транспортний засіб разом з вантажем встановленим порядком переданий працівникам поліції. Тривають оперативно-пошукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вказаної протиправної діяльності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: