На Сумщині знищують бродячих тварин

13.08.2018

Як поінформував на апаратній нараді в Кролевецькій райдержадміністрації завідуючий протиепізоотичним відділом районної ветеринарної лікарні Олександр Тищенко, за 6 місяців отримали покуси тваринами 30 людей, з них 13 проведено відповідні щеплення.

За словами лікаря, станом на 1 липня від сказу щеплено 3000 голів собак та 2 009 голів котів. План по профілактичним щепленням виконаний.

На території району зменшено популяцію бродячих тварин: знищено 11 голів собак, 6 голів котів та 48 голів лисиць.

Виступаючий підкреслив, що проблемою залишається питання поводження з бродячими тваринами (враховуючи вимоги чинного законодавства щодо гуманного поводження з тваринами). До того ж відсутній належний облік собак та котів, що призводить до помилок в плануванні потреби у вакцині та неповного обхвату щепленням всього поголів’я.

«На жаль, окремі жителі Кролевеччини не враховують серйозності питання й безвідповідально ставляться до вимог дбати про своїх улюбленців, вчасно їх вакцинувати, не виганяти з осель, тим самим поповнюючи ряди бездомних тварин. З початку року на Кролевеччині покусано тваринами 30 осіб. Тому потрібно завжди пам’ятати, що тільки своєчасне звернення до закладів охорони здоров’я про покус твариною збереже життя людини», – сказав посадовець.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: