Ющенко відповів, чи можуть Зеленський і Вакарчук піти в президенти

13.08.2018

Третій президент України Віктор Ющенко не уявляє у найближчі роки ситуацію, коли б державу могла очолити людина без досвіду державної служби.

Про це він сказав в інтерв’ю “Українській правді”, коментуючи політичні перспективи артиста Володимира Зеленського та співака Святослава Вакарчука.

На запитання, чи можуть Зеленський і Вакарчук піти в президенти, Ющенко відповів: “Я переконаний, що вони розумні люди”.

“Вони успішні, талановиті і молоді. І це вже занадто багато для однієї людини”, – уточнив Ющенко.

“Безвідносно до прізвищ хочу сказати, що не радив би жартувати з темою посади президента. Якщо Ви себе поважаєте, якщо Ви розумієте, що це – не просто колосальна відповідальність, це колосальна практика, колосальний фах, це людина, яка повинна володіти дуже багатьма обставинами, великою долею жертовності”, – додав він.

“Я не уявляю в Україні президента, який жодного дня не був на державній службі, який не керував декількома десятками тисяч людей. Хоч років 10-15”, – заявив екс-президент.

При цьому Ющенко вважає, що до березня 2019 року політична ситуація в Україні ще може змінитися, тому в розмові з журналістами не став обирати між Юлією Тимошенко та Петром Порошенком.

Водночас, екс-президент симпатизує Олегу Ляшку, не вбачаючи за ним популізму.

Джерело: https://www.pravda.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: