У центрі Сум шаурму готують без санітарних книжок

15.08.2018

Інспектори праці Управління Держпраці у Сумській області з позаплановим інспекційним відвідуванням щодо виявлення неоформлених трудових відносин, завітали до закладів громадського харчування та підприємств, що спеціалізуються на пошиві одягу в місті Суми.

У ході контрольних заходів встановлено, що три працівника допущені роботодавцями до виготовлення та продажу продуктів харчування без підписання з ними трудових договорів. Утім саме в харчовій галузі неоформлені працівники – це не лише грубе порушення підприємцями вимог трудового законодавства, але й створення небезпеки для здоров’я споживачів послуг цих суб’єктів господарювання. Адже відсутній будь-який контроль за проходженням працівниками обов’язкових періодичних медоглядів. Тому, купуючи, наприклад, обід в цих закладах громадського харчування, споживачам слід замислитися над його якістю.

Інспекторами праці під час інспекційних відвідувань зібрано відповідні пояснення від працівників підприємств, що перевірялися, стосовно їх перебування у виробничих приміщеннях цих суб’єктів господарювання. Щодо перевірених швейних підприємств, то вони знехтували необхідністю повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби при прийнятті працівників на роботу.

За результатами заходів державного контролю складені акти перевірок із зазначенням встановлених порушень. Наразі підприємствам загрожує притягнення до відповідальності відповідно до вимог діючого законодавства.

Взагалі протягом січня-серпня 2018 року фахівцями Держпраці проведено 152 інспекційних відвідування підприємств Сумщини стосовно оформлення трудових відносин. Інспекторами праці виявлено 369 неоформлених працівників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: