Лікарі Шосткинщини насторожились через рідкісну невиліковну хворобу

15.08.2018

На Чернігівщині, зокрема в місті Носівка, лабораторним центром виявлено випадок рідкісного і надзвичайно небезпечного невиліковного захворювання – хвороба Крейтцфельдта-Якоба. Про це повідомила начальник Шосткинського міськрайонного управління Держпродспоживслужби Тетяна Ворона.

Хвороба Крейтцфельдта-Якоба – це швидко прогресуюче порушення роботи мозку, яке супроводжується зниженням інтелектуальних функцій. Виникає через порушення метаболізму, при якому в центральній нервовій системі накопичується змінена форма білка пріона. Тобто, це пріонне захворювання, яке виникає при попаданні в організм іншої ізоформи пріонів білка, стійкого до певних речовин. Потрапляючи в організм, білок іншої форми починає трансформувати під себе нормальний, перетворюючи його в аномальний.

Це хвороба, на яку хворіє і велика рогата худоба. Людина може заразитися через інфіковане молоко, м’ясо великої рогатої худоби, наприклад, тварини, зараженого «коров’ячим сказом». Захворювання може бути спровоковано лікарськими, гормональними препаратами, з’явитися внаслідок переливання крові, а також передається у спадок.

Хвороба є невиліковною!

“Після виявлення такого захворювання Україна 8 років буде країною з невизначеним статусом по даному захворюванню. З Чернігівщиною у нас є сполучення … Лікарі повинні бути пильними”, – зазначила Тетяна Ворона.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: