За добу в Сумах та області обікрали 6 квартир

15.08.2018

Лише за останню добу на лінію «102» надійшло шість повідомлень від жителів міста та області, які поскаржились на зловмисників, що обікрали їх оселю. Потерпілі поскаржились, що з їх осель були викрадені гроші, вироби із золота та інші цінні речі. Проте встановити підозрюваних вдалось лише у трьох таких випадках.

«Активізація квартирних крадіжок припадає саме на період літніх відпусток, коли господарі своїх осель на тривалий час залишають квартири чи будинки без нагляду та охорони, – зазначає Володимир Бабич, заступник начальника ГУНП в Сумській області. – Однак, дотримуючись елементарних правил безпеки, можна значно зменшити ризик побачити свою квартиру обібраною».

Аби вберегти громадян від таких зловмисників, поліція радить не нехтувати безпекою свого майна: зачиняти двері, вікна, кватирки своєї оселі, коли йдете з дому чи їдете у відпустку. Не залишайте ключі в поштових скриньках, чи то на дверній рамі, під кошиком, та щоб бути спокійними і не турбуватись про можливість проникнення до вашої квартири – встановлюйте, за можливості, системи сигналізації.

Крадії звертають увагу на заможність потенційної жертви. Тому варто встановити на вікнах ролети, або ґрати, якщо живете на нижніх поверхах. Окрім того, коли до вас додому приходять незнайомі люди, що представляються працівниками комунальних структур – обов’язково просіть їх показати посвідчення, аби свідомо не впустити до хати злочинця. Не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби та обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що у Вас зберігаються. Та не виставляйте свої світлини у соцмережах під час відпочинку. Адже саме через Інтернет зловмисники дуже легко визначають чи власник квартири вдома. Тож якщо вас не буде дома декілька днів або тижнів, домовтеся з сусідами, аби вони наглядали за вашою квартирою.Попросіть родичів, за час вашої відсутності, хоча б декілька разів на тиждень, навідуватись до будинку чи квартири, вмикати світло в кімнатах у вечірній час доби.

Але якщо вже сталося так, що ви стали жертвою крадіжки, терміново викликайте поліцію чи телефонуйте на «102»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: