Головний фонтан Сум вражає руїнами

17.08.2018

Фонтан “Садко” – одна з головних пам’яток міста. На перетині вулиць Героїв Сталінграда, Харківської, Гагаріна та площі Покровської з верхнього майданчика відкривається приголомшлива панорама. Проте дійти до фонтану дещо важко через аварійні сходи, а пошкоджене облицювання заважає насолоджуватися красою споруди.

Фонтану «Садко» вже понад сорок років. Євген Куликов створив його ще у 1975 році. А  у 2010 році фонтан «Садко» був повністю реконструйований. Проте за 8 років стан його значно погіршився.

Кожного дня жителі та гості міста ледь не падають на сходах, які ведуть від фонтану до скверу ім. Шевченка.

“Дуже незручно. Можна запросто спіткнутися та травмуватися. Та й сам зовнішній стан території фонтану залишає бажати кращого” – говорить Олександр, сумчанин.

“Впродовж двох років щоранку ходжу на роботу цими сходами. Дуже важко підійматися, особливо взимку. Сподіваюсь, що відремонтують” – поділилася Юлія, жителька Сум.

“Центр Сум і так не охайно, а скоро ж свято – день міста. Вже й не знаю, чи дочекаємся ми того часу, коли не будемо боятися вбитись на сходах та дивитися на зіпсовані фасади центральних будівель” – говорить Оксана, корінна сумчанка.

Джерело: sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: