Управління соцзахисту через суд повернуло зайво нараховану субсидію

17.08.2018

До Господарського суду Сумської області звернулось управління соціального захисту населення Глухівської міської ради із позовом до відповідача ТОВ “Глухівжитлосервіс” про стягнення 13,2 тисяч гривень у вигляді коштів субсидії, що були зайво перераховані організаціям, які надавали житлово-комунальні послуги.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши надані докази, суд встановив: ТОВ “Глухівжитлосервіс”, порушивши вимоги Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКП, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, не подало в жовтні 2015 – серпні 2017 р. інформацію щодо несплати або несвоєчасної оплати послуг 24 громадянами, яким призначено субсидії на послуги по утриманню будинків та прибудинкових територій. Це призвело до зайвого перерахування організаціям, які надали житлово-комунальні послуги, бюджетних коштів з жовтня 2015 по серпень 2017 р. в сумі 13,2 тис. грн., що є збитками для державного бюджету.

Матеріали справи свідчать, що позивач письмово звертався до відповідача з проханням повернути до бюджету зайво отримані кошти, проте відповідач відмовляв у їх поверненні. Зокрема, директор підприємства М. такий вчинок пояснив тим, що програмне забезпечення є застарілим та списки боржників за серпень та вересень 2017 р. надавалися вручну .

Згідно з чинним законодавством, учасник господарських відносин, який порушив зобов’язання або установлені вимоги щодо здійснення господарської діяльності, повинен відшкодувати завдані цим збитки суб’єкту, права або законні інтереси якого порушено.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позов задовольнити і стягнути з боржника зазначену суму боргу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: