КП “Сумижитло” заявило про своє повернення

18.08.2018

Комунальне підприємство «Сумижитло» планує знову обслуговувати мешканців Сум. Про це повідомив помічник керуючого санацією Назім Курбанов. За його словами, зараз триває процес санації підприємства – тобто заходів, які запобігають банкрутству, щоб відновити господарську діяльність та надавати послуги сумчанам.

«Оскаржується два рішення виконавчого комітету – № 344 – найабсурдніше рішення, яким місцева влада визначила тимчасових виконавців послуг, не запитуючи у населення. «Сумижитло» як звичайний управитель та компанія, яка перебувала на ринку та надавала послуги, може займатись визначенням, проведенням зборів. Самі мешканці можуть визначити його як управителя, як звичайний ЖЕК», – сказав Назім Курбанов.

Організація має переплату від населення у 1,5 мільйони. Поки вирішують, як її повертатимуть. У свою чергу мешканці заборгували «Сумижитлу» 12 мільйонів гривень. Окрім цього, організація має податковий борг – 3 мільйони 620 тисяч гривень. На конкурс управителів «Сумижитло» не виходитиме, бо цього не дозволяє законодавство. Заступник міського голови Олександр Журба від коментарів відмовився, як повідомили у прес-службі – нічого коментувати. Три тижні тому на апаратній нараді міський голова Сум Олександр Лисенко зробив таку заяву:

«Ми не допустимо, щоб «Сумижитло», проти діяльності якого мною особисто тричі були направлені матеріали в прокуратуру по тих збитках, які воно нанесло мешканцям нашого міста – це десятки мільйонів – ми не допустимо, щоб воно повернулось і далі продовжувало. Ті ділки, які сьогодні стоять за цим підприємством, які банкротять, потім не банкротять, зараз юридичні шляхи шукають, у нас вистачить і юридичних і інших шляхів, аби не допустити це підприємство до обслуговування житла».

«Сумижитло» створене рішенням Сумської міської ради у квітні 2011-го– як балансоутримувач усього (на той час) комунального житлового фонду. Пропрацювало 4 роки. З вересня 2015-го підприємство послуги з обслуговування будинків не надає, а його функції балансоутримувача з того часу виконує інше комунальне підприємство «Сумитеплоенергоцентраль». У листопаді 2016 року рішенням Господарського суду Сумської області розпочали справу про банкрутство «Сумижитло». З травня 2018-го триває його санація.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: