До 22 серпня усе сміття має бути вивезено з обласного центру Сумщини

20.08.2018

Цього категорично вимагає очільник області від сумської міської влади, адже сумчани і гості міста не можуть відзначати День Незалежності у бруді через бездіяльність деяких чиновників

Останнім часом гостро постало питання щодо вивезення твердих побутових відходів із міста Суми. Облдержадміністрація не змогла залишитись осторонь, тому під час апаратної наради обласна влада шукала шляхи вирішення цієї проблеми.

«Я вчора пройшов вулицею Харківська, 9-10 мікрорайонами і переконався, що інформація у соцмережах – правда. Сміття на місцях і його ніхто і нікуди не прибирає. У чому проблема? Місцева влада сама не здатна вирішити такі питання?», – обурився голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

Як розповіла заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, великі проблеми виникають з підрядником ТОВ «А-Муссон». За рішенням виконкому вони мають двічі на тиждень вивозити сміття.

«Протягом червня-липня ми зробили 39 приписів цій компанії через неналежну якість вивезення сміття», – розповіла вона та додала, що якщо і далі так буде, то міська влада підніматиме питання щодо розірвання договору або введення санкцій, які мають змусити «А-Муссон» виконувати свою роботу.

За словами начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Геннадія БАЗАРОВА, окрім існуючих проблем, є ще й окремий пункт у законодавчій базі, де вказано, що власники сміттєвих контейнерів мають мити їх кожні 10 днів.

Це підтвердив і начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО: «Саме невиконання цього пункту і є основною причиною неприємних запахів та збудником інфекційних хвороб. Проте, у розрахунках тарифів на вивіз сміття кошти на ці заходи закладені. Однак, жодного разу ніхто нікуди не вивозив ці контейнери мити».

Відтак, Микола Клочко акцентував, що до 22 серпня міська влада має вжити усіх заходів, аби очистити обласний центр від сміття, бо «сумчани і гості міста не можуть зустрічати День Незалежності у бруді через бездіяльність деяких чиновників».

 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: