На працівника лісгоспу напав молодик із сокирою

20.08.2018

Як повідомили в прес-службі ДП “Кролевецьке лісомисливське господарство”, у суботу, 18 серпня, близько 17.15 години, за розпорядженням лісничого Ярославецького лісництва Сергія Володимировича Роя, лісник однойменного лісництва Петро Миколайович Гончаров виїхав на власній “Ниві” в село Ярославець. Там збиралася група лісової охорони для патрулювання лісових масивів.

Близько 18.30 години, проїжджаючи повз квартал 37, його погляд привернула деревина, що лежала на узліссі. Звісно, що для господаря території, який достеменно знає кожне дерево і травинку на своєму обході, це викликало неабияку підозру і він вирішив оглянути місце. Зупинившись біля лісопродукції, він оцінив об’єми «лісозаготівлі». Це був дуб, розкряжований по 1,2 метра довжиною, загальним об’ємом до 12 кубометрів.

У цей час із лісового масиву вийшов незнайомий йому чоловік віком близько 35 років і запропонував розійтись “красиво”. Між ними виникла суперечка. Так як з точки зору лісника красиво і законно – це поняття тотожні, а розкрадач лісу не цей кшталт мав зовсім іншу думку. «Доводячи» свою точку зору незнайомець застосував спецзасіб (балончик), бризнувши в обличчя Петру Миколайовичу, та погрожував йому фізичною розправою. На щастя, до цього не дійшло. А ось автомобілеві довелось постраждати. Незнайомець пошкодив сокирою два колеса «Ниви» і втік з місця події.

Після інциденту, лісник повідомив телефоном про факт нападу лісничого та керівництво підприємства. «Буквально через 30 хвилин лісничий із групою працівників лісової охорони прибув на місце події. Лісову охорону лісгоспу з представником поліції чекали дещо довше. Вони прибула на місце події через 2 години, о 21 год. З 6 ранку наступного дня на місце події заїхала слідчо-оперативна група для розслідування випадку», – говорить постраждалий лісник Петро Гончаров.

«У даний час у Ярославецькому лісництві, а саме в кварталі 37 (19 виділ) проводиться розробка рубки головного користування. Розробку лісосіки проводить бригада лісорубів лісництва, яка напередодні, у п’ятницю, 17 серпня, заготовила 20 метрів кубічних половника дубу. Лісопродукцію прийняв по електронному обліку під звіт лісник Петро Миколайович Гончаров. По обрахунках, 12,5 метрів кубічних пиловника дубу самовільно було розпиляно невідомими особами та вивезено з лісосіки на поле. По даному факту злочину відкрито кримінальне провадження», – прокоментував подію головний лісничий Кролевецького лісомисливського господарства Микола Дмух.

За даним фактом начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець мав предметну зустріч з головою громадської організації «Лісівник-атовець» Євгеном Лавриком та дав розпорядження керівникам підприємств, лісовому відділу управління поставити на особливий контроль роботу рейдових бригад.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: