Мер Мішель планує зробити у Глухові конопляний кластер

21.08.2018

Глухівське радіо започаткувало нову рубрику – «Три питання до мера». Кожної п`ятниці Мішель Терещенко відповідатиме на три питання, що стосуються актуальних міських проблем. Цього разу їх задавав кореспондент, але в наступному, за наполяганням самого міського голови – їх мають задавати прості глухівчани. мер виказав готовність відповідати на будь-які, в тому числі незручні, провокативні питання.

– Як відомо, бюджет -2018 прийнято з великим запізненням. Це не дає можливості реалізувати низку запланованих інфраструктурних проектів. Але щось напевне, можна таки зробити. Можете розповісти – що?

– Цього року мали справу з саботажем наших починань представниками т. зв. опозиції. На жаль, той триває. Так, ми нарешті маємо бюджет, і це вже перемога, тому що з`явилися кошти на зарплатню лікарям – без бюджету не було можливості використовувати державні субвенції. Це, однак, поки єдина наша перемога. Глухів залишається без затвердженої програми соціально – економічного розвитку, котра потрібна для використання коштів на розвиток, закладених у бюджеті міста. Ми не можемо здійснювати будівництво, капітальні ремонти. Виходить, подолали одну перешкоду під час голосування за бюджет, але наші опоненти створили масу інших.

Фракції «Воля народу», «Солідарність», УКРОП та очолювана Тетяною МИХАЙЛИК зробили наше місто заручником власних політичних амбіцій та фінансових інтересів, і цю ситуацію можна поладнати лише за умови заміни п`яти відкликаних депутатів – причому лише за умови, коли нові народні обранці виявляться кращими. Так воно буде чи ні, поки невідомо. Втім, ініціативна група глухівчан працювала дуже добре, і залишається налаштованою дуже рішуче. Є сподівання, що скоро матимемо нових і кращих депутатів міської ради.

– Час від часу стаємо свідками різних протизаконних проявів: тут тобі і вандалізм у сквері Шевченка, і вантажівки з незрозуміло як і де добутим піском, і підпали автомобілів. Все це не те що говорить – кричить про необхідність встановлення у місті централізованої системи відеоспостереження. У вашому проекті бюджету – 2018 кошти на це були заплановані, але опозиція, під надуманим, вважаю, приводом їх «зарубала». Чи налаштовані Ви й надалі добиватися запровадження відеоспостереження і якщо так, то яким чином?

– В першому проекті бюджету були заплановані кошти на придбання 60 відеокамер для ефективного контролю всього міста. Потім депутати погодилися на 12 камер. Це був теж непоганий старт. Але потім «Воля народу», представником якої є Володимир ГРИБ, стала наполягати, щоб сервер системи відео спостереження знаходився у поліції. Припускаю, що зазначений депутат побоюється, аби відеоматеріали, що засвідчують, скажімо, факти перевезень незаконно добутого піску або «лівого» сміття не набули широкого розголосу. Ми не проти надання поліції вільного доступу до наших камер, але вважаємо, щоб монітор і всі архіви відео спостереження залишалися на балансі міської ради, аби ті, хто вчиняє правопорушення, могли бути покарані.Якщо відверто, сумніваюсь, що за нинішнього розкладу в раді є можливість придбати навіть 12 камер на наших умовах.

– Не так давно у Глухові з успіхом пройшов черговий «Льон Фест».Що він дав у кінцевому підсумку для інвестиційної привабливості Глухова?

– Гадаю, льонарство та коноплярство – то добра перспектива для розвитку Глухова. Маємо всесвітньовідомий Інститут луб’яних культур, працює фірма «LINEN OF DESNA», коноплезавод… Ми повинні зробити у нашому місті кластер по переробці льону та конопель. Це цілком нам до снаги, є й інвестори. Цей «Льон – Фест» провели, вважаю, вдало. Його відвідала делегація з Бельгії, і зараз працюємо нав двома конкретними проектами: серйозного інвестування в потужності згадуваної «LINEN OF DESNA», спрямованим на розширення його промислових потужностей, та створення музею льону та конопель у Глухові, за допомоги відомого музею льону, що в бельгійському Кортрейку. Ми вже підписали угоду про співпрацю, і навіть маємо надію зробити наше місто схожим на Кортрейк – теж історичне місто, розпочати співпрацю з ним. «Льон – Фест», справді, створює можливості для співпраці, і маємо ними скористатися.

Джерело: http://kourier.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: