14-річний підліток непомітно знімав із дітей золоті прикраси

21.08.2018

В поліцію із заявою про крадіжку звернулась 63-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла, що її 9-річний онук повернувся додому без золотого ланцюжка з хрестиком. За припущеннями самої заявниці, дорогу прикрасу з хлопчика міг зняти невідомий підліток, який грався з ним у дворі багатоповерхівки.

«Вжитими оперативно-пошуковими заходами поліцейським вдалось встановити особу підозрюваного, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Ним виявився 14-річний місцевий мешканець, щодо якого вже спрямоване до суду кримінальне провадження за скоєння аналогічного злочину».

Під час перевірки підлітка на причетність до скоєння інших подібних злочинів полісмени встановили, що в такий же спосіб від його дій постраждали ще двоє місцевих дітей, 10-ти та 11-ти років.

За словами самого підозрюваного, відволікаючи дітей під час гри у «хованки», він знімав з них прикраси, які потім продавав, а виручені гроші витрачав на розваги.

Наразі підлітку вже оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Згідно чинного законодавства йому загрожує до п’яти років позбавлення волі, проте остаточне покарання хлопцю визначить суд

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: