Завершено слідство щодо екс-патрульної, яка знущалася над п’яним чоловіком

21.08.2018

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області слідчими Служби безпеки України в Сумській області завершено слідство у кримінальному провадженні щодо перевищення службових повноважень із застосуванням насильства працівником поліції.

Мова йде про резонансну подію, що відбулась 13 травня поточного року. Тоді патрульні поліцейські о 17 годині 40 хвилин отримали повідомлення про те, що біля будинку № 10 по вул. Олександра Аніщенка в м. Суми на лавці лежить чоловік у нетверезому стані. Прибувши за вказаною адресою, інспектор роти батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області застосувала до чоловіка, який не чинив опір, заходи фізичного впливу. Зокрема вона наносила чоловікові удари ногою по правій гомілці, а також наступала взутою ногою на ступню потерпілого.

Відео цього ганебного вчинку поліцейської виклали у мережу Інтернет небайдужі громадяни. Потерпілий, відповідно до висновків експерта, отримав легкі тілесні ушкодження. За результатом слідства 26-річній жінці, яка на даний час вже звільнена з посади інспектора роти батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області, повідомлено про підозру. ЇЇ дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством) КК України. Вирішується питання про відкриття матеріалів для ознайомлення стороні захисту та направлення до суду обвинувального акта.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: