Поліцейського, який збив пішоходів, затримали і триматимуть у СІЗО

21.08.2018

Прокуратура Сумської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху.

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, ДТП сталась сьогодні, 21 серпня 2018 року, в м. Суми на регульованому перехресті вул. Інтернаціоналістів та вул. І. Сірка. Попередньо встановлено, що водій транспортного засобу Daewoo Lanos проїхав на червоний сигнал світлофора та допустив наїзд на двох пішоходів, які ішли по пішохідному переходу. Постраждалих 1989 р. н. та 2004 р. н. із травмами різного ступеня тяжкості доставлено в лікарню.

Наразі водій доправлений до медичного закладу для освідування на стан алкогольного сп’яніння. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України, тобто до обрання запобіжного заходу він перебуватиме в Ізоляторі тимчасового тримання.

Встановлено, що водій є співробітником одного з районних відділень поліції, має спеціальне військове звання старший лейтенант. Стосовно нього до суду ще в 2017 році направлено обвинувальний акт за шахрайство та хабарництво, наразі триває судовий розгляд. Окрім того, він був звільнений із лав поліції, однак поновився через суд.

Відомості до ЄРДР внесено за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Наразі тривають першочергові слідчі дії, хід слідства перебуває на контролі прокуратури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: