У Сумах пройшли змагання з супермотокросу

21.08.2018

Чемпіонат України з супермотокросу і Кубок міста відбулися в Сумах.

Участь у перегонах взяли діти, наймолодшим з яких – шість років, і дорослі. Їздили на квадроциклах і мотоциклах.

Змагання з супермотокросу розпочали наймолодші учасники – 6-8 років. Змагалися в класі «Квадро-діти». Першим фінішу дістався дев’ятирічний Максим: «Я проїхав досить добре, траса нормальна, суперники гарні. Я почав займатися з восьми років. Ми відпочивали на Басах з татом, коли під’їхав хлопчик, його тато нам запропонував змагання, з цього все почалося”.

Змагальний день продовжили діти на мотоциклах з об’ємом двигуна 50 кубічних сантиметрів. «Я приїхав третім. Мені здається, зараз для мене це нормально, скоро постараюсь бути першим. Мене приваблює все, мені дуже подобається їздити, подобаються мотори. Такий екстремальний спорт мені дуже подобається», – поділився Лоренцо Бегаудо,  учасник мотокросу .

Після дитячого мотокросу на трасу виїхали дорослі мотогонщики. На кожного учасника в кожній категорії чекало по 2 заїзди трасою. «Заявлено близько 80 учасників, команди представлені в основному східної і середньої зони нашої країни. Найвіддаленіші точки – міста Слов’янськ і Чернігів. Ще – Сумська, Харківська, Полтавська області», – розповів Валерій Жук, суддя національної категорії.

За Кубок України з супермотокросу змагалися у трьох класах, згідно з об’ємом двигуна: 85, 250 і 500. Дипломами нагородили всіх учасників змагань.

Змагання присвятили пам’яті Андрія Бессонова. Це – мотогонщик із Харкова, який загинув 6 липня цього року під колесами автомобіля. У цей момент він їхав на велосипеді. Юнак загинув у харківській лікарні, не приходячи до тями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: