У Сумах змітають із прилавків цифрові приймачі

21.08.2018

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Вадим Акпєров зустрівся з представниками найбільших торговельних мереж побутової техніки, що працюють у Сумах, з питань прогнозованого зростання попиту населення на цифрові приймачі.

Моніторинг асортименту цифрових приймачів у торговельних мережах області підтвердив, що ця техніка наразі продається як гарячі пиріжки, магазини не встигають за попитом. Представник одного з найбільших магазинів побутової техніки розповів, що ще два тижні тому у наявності було 250 приладів і вже всі розпродані.

Учасники наради дійшли згоди докласти максимум зусиль, щоб забезпечити населення обладнанням для прийому сигналу телебачення в стандарті DVB T2. Наразі магазини просять поставщиків відправляти такий затребуваний товар авіасполученням, щоб якнайшвидше виставити його на прилавки. І разом з тим запевняють споживачів, що це не вплине на вартість приймачів.

Представники торговельних мереж повідомили Вадиму Акпєрову, що до кінця тижня у Суми надійде велика партія зазначених приладів вартістю 400 – 450 гривень у залежності від модифікації. Вони розповіли також, що наразі у продажу наявні сучасні телевізори за ціною від 3,5 тисяч гривень із вже вмонтованим тюнером.

Інформація про цифрові приймачі стандарту DVB-T2, за допомогою яких можна приймати сигнал цифрового ефірного телебачення, та інструкції до них тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: