Депутати реорганізували ЦРЛ

22.08.2018

Депутати Великописарівської районної ради звернулися до її голови, представника «Відродження» Дмитра Сипка з проханням посприяти збереженню Великописарівської ЦРЛ — шляхом реорганізації у комунальне некомерційне підприємство.

Справа в тому, що створення такої структури є однією з умов отримання передбачених медреформою коштів для сімейних терапевтів і педіатрів. На попередній сесії депутати вже дали добро на заснування «Амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Велика Писарівка». Але і в лікарів, і у пересічних жителів району виникло питання: а що буде з вторинною ланкою ЦРЛ, і чи буде вона взагалі?

Дмитро Сипко серйозно взявся за вивчення питання: порадився з колегами з Ямпільського та Лебединського районів, які не стали ділити свою медицину на «первинку» і «вторинку», вислухав думку їхніх лікарів, а також проконсультувався з керівництвом управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

Досвід колег у створенні комунального некомерційного підприємства на основі ЦРЛ виявився переважно позитивним, тож пропозицію депутатів внесли на порядок денний сесії. У підсумку — обранці проголосували за реорганізацію шляхом перетворення комунального закладу «Великописарівська центральна районна лікарня» на комунальне некомерційне підприємство «Великописарівська центральна районна лікарня», таким чином вирішивши проблему відсутності коштів для сімейних терапевтів і педіатрів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: