На Сумщині АЗС не доливають водіям пальне

22.08.2018

Останнім часом на просторах соціальних мереж можна зустріти інформацію, де люди діляться сумним досвідом щодо недоливу пального на АЗС. Держпродспоживслужба у Сумській області вирішила розібратися у таких порушеннях чинного законодавства.

«Розпочались планові перевірки АЗС у Сумах. І це тільки початок перевірок, які до кінця року будуть проведені спеціалістами управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області на АЗС Сумщини. Обов’язково будемо інформувати про їх результати, зокрема і щодо якості пального», – розповів начальник управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Володимир Єщенко.

За оцінками фахівців, паливо не доливають повсюдно. У середньому АЗС недодають приблизно 300 мл на кожні 10 літрів. Якщо заправка щодоби продає 4-5 тонн палива, то сумарний недолив доходить до 140 літрів.

Поки йтимуть перевірки, сумчанам все одно треба заправлятись, тож фахівці вирішили надати кілька порад, як не дати себе обікрасти на АЗС:

Вибирайте якісну і перевірену заправку. Якщо знайшли нову АЗС, на якій раніше не були, то заливайте в бак 5 або 10 літрів на перевірку. Так зможете визначити якість палива, що заливається.

Заправляйтеся самостійно, не вдаючись до допомоги співробітників АЗС. Якщо складно самому заправлятися, то спостерігайте за діями заправника.

Не рекомендується заправлятися після зливу палива бензовозом.

Якщо Вас обдурили, то звертайтеся до власника АЗС або до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області за телефоном гарячої лінії (0542) 77-90-46.

Джерело: sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: