На Сумщині до 7 років тюрми засуджено двох братів-гастролерів із Чернігівської області

22.08.2018

Конотопською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох братів-гастролерів, які скоїли розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 11 березня 2017 року близько 07 год. 30 хв. двоє молодиків під приводом купівлі ноутбука прийшли в помешкання жителя м. Конотоп Олександра. Оглянувши ґаджет, один із нападників схопив потерпілого руками за шию та почав його душити. У свою чергу інший дістав із рюкзака металеву биту, заздалегідь заготовлену для вчинення злочину, якою став наносити удари по голові та руках потерпілого. Після того, як молодики зрозуміли, що Олександр не буде чинити опір, забрали ноутбук та втекли з помешкання.

Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам співробітники поліції вже через декілька годин встановили особи та затримали зловмисників. Ними виявилися два рідні брати, які мешкають в Чернігівській області. На момент вчинення злочину одному з них було 19 років, а іншому 21 рік.

Як повідомила прокурор Конотопської місцевої прокуратури Юлія Волосюк, за вироком суду обвинувачених визнано винними за ч. 3 ст. 187 (розбій, пов’язаний з проникненням в житло) КК України та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: