Полісмену, який збив двох пішоходів, повідомлено про підозру

22.08.2018

Прокуратурою Сумської області та Службою безпеки України в Сумській області в середу, 22 серпня 2018 року, повідомлено про підозру затриманому напередодні співробітнику поліції, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Нагадуємо, що ДТП сталась у вівторок, 21 серпня 2018 року, в м. Суми на регульованому перехресті вул. Інтернаціоналістів та вул. І. Сірка. Попередньо встановлено, що водій транспортного засобу Daewoo Lanos проїхав на червоний сигнал світлофора та допустив наїзд на двох пішоходів, які ішли по пішохідному переходу. Постраждалих 1989 р. н. та 2004 р. н. із травмами різного ступеня тяжкості доставлено в лікарню.

Водій відмовився від проходження освідування на стан алкогольного сп’яніння на місці події. Окрім того, він не дав згоду на відібрання біологічних матеріалів у медичній установі. Відтак прокуратура, як того вимагає законодавство, звернулась до суду з клопотанням про примусове відібрання необхідних зразків для проведення експертизи. Рішенням суду клопотання прокуратури задоволено, біологічні матеріали у водія відібрано в примусовому порядку. Разом з тим, його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Як з’ясувалось, затриманий водій працює слідчим слідчого відділення Краснопільського ВП Охтирського ВП ГУ НП в Сумській області, має спеціальне звання старший лейтенант поліції. Стосовно нього до суду ще в 2017 році направлено обвинувальний акт за шахрайство та хабарництво, наразі триває судовий розгляд. Окрім того, він був звільнений із лав поліції, однак поновився через суд.

Водночас, стосовно вказаної особи з червня 2018 року слідчими Служби безпеки України в Сумській області розслідується кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання 10 тис грн неправомірної вигоди від місцевої жительки за непритягнення її сина до кримінальної відповідальності за скоєне правопорушення.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження) та ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) КК України. Подальше досудове слідство доручено слідчим Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. Слідчий та прокурор вже готують клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєні злочини йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: