Навчальний заклад – під загрозою закриття

22.08.2018

До профільного заступника голови облдержадміністрації Миколи ПОДОПРИГОРИ звернувся голова профспілкової організації з питанням щодо регіонального замовлення у Лебединському ВПУ лісового господарства. На його переконання, якщо у цьому році не виділити бюджетні місця, то наступного року заклад закриється через недостатню кількість студентів.

Микола Подопригора акцентував, що технічна база училища у Лебедині не оновлювалася вже понад 40 років, а підприємствам Сумщини не потрібні фахівці, які не можуть працювати на сучасному обладнанні. Тому необхідно збиратися усім разом: представникам влади, училища, профспілок та знаходити шляхи модернізації освітнього процесу у навчальному закладі, інакше у ньому просто не буде потреби.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія ГРОБОВА зазначила: «На навчання однієї дитини з обласного бюджету потрібно принаймні 33 тисячі гривень. Однак після випуску лише одиниці працевлаштовуються за спеціальністю. Тому ми не можемо фінансувати навчання без перспективи у той час, коли інші галузі залишаються взагалі недофінансованими».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: