Сумчани піднялися на протест проти “відмазувача” копів Славгородського

23.08.2018

Сьогодні  біля будівлі відділу внутрішньої безпеки відбувся мітинг сумчан проти свавілля поліції, організатором якої став Національний корпус Суми.

Люди вимагали прозорості та об‘єктивності слідчих дій, оприлюднення відеоматеріалів з реєстратора патрульної машини, покарання винних у ДТП.

«Ми не можемо стояти осторонь поки таке відбувається на вулицях нашого міста, саме тому сьогодні стоїмо тут, – зазначив Начальник штабу Національного корпусу Суми Олексій Єгоров. – Поліція відразу після аварії опублікувала свою версію події за якою винен водій іномарки. Проте ми не дозволимо перекласти відповідальність на когось та прикривати поліцейських».

Як стало відомо, начальник управління внутрішньої безпеки поліції Олександр Славгородський почав системно «відмивати» репутацію поліції та не гаючи часу відразу ж  була опублікувана так звана «офіційна версія» події за якою винний водій іномарки. Проте ні свідки події, ні постраждалі, ні громадськість так не вважають.

Після виступу Начальника штабу Національного корпусу Олексія Єгорова, до активістів приїхав начальник поліції області Микола Лушпієнко.  Після довгої розмови з журналістами та активістами він запевнив, що слідство ведеться максимально прозоро, а винні будуть покарані. Також начальник поліції повідомив, що поліцейського, який збив двох дівчат 21-го серпня, вже затримали та буде звільнено.

Представники Національного корпусу Суми запевнили, що й надалі будуть спостерігати за ходом цієї справи і тримати її на контролі

Нагадаємо, декілька днів тому на перехресті Петропалівської та Перекопської зіткнулася поліцейська автівка та іномарка. В результаті ДТП чотири людини постраждало, деякі з них до сьогодні знаходяться у важкому стані та потребують допомоги.

21 серпня, поліцейський збив на пішохідному переході двох сумчанок,  одна з яких з отримала струс мозку, рвану рану руки і перелом третього ступеня ноги зі зміщенням і розривом зв’язок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: