На Сумщині два райони урочисто відкрили нові спортивні майданчики

23.08.2018

Очільник області Микола КЛОЧКО у рамках робочої поїздки до Тростянецького і Охтирського районів проінспектував навчальні заклади щодо підготовки до 1 вересня за новим державним стандартом, вручив шкільний автобус, взяв участь у відкритті футбольних полів і спортивних майданчиків

У Тростянецькій опорній школі №3 Микола Клочко оглянув кабінети із сучасними меблями та навчальними засобами, що вже чекають нових українських першокласників.

На Тростянеччині цього року вперше переступлять шкільний поріг майже 300 дітей. Для них уже сьогодні практично завершено ремонти в 12 класах за новими освітніми стандартами. З державного бюджету Тростянецькій ОТГ виділено субвенцію в сумі 208 тисяч гривень, які використовуються разом із коштами міського бюджету на ремонти. Важливим є й те, що батьківські кошти для здійснення ремонтних робіт у школах зовсім не залучаються.

Як розповів очільнику області Тростянецький міський голова Юрій БОВА, їдальню у цій школі модернізують за грантові кошти. Адже Тростянецька міська рада подала заявку до Посольського фонду Німеччини на отримання фінансової підтримки для реалізації міні-проекту «Комфортна шкільна їдальня – шлях до здоров’я дітей!» і виграла грантові кошти в сумі 280 тисяч гривень на модернізацію. Кошти будуть використані на придбання нового приладдя для харчоблоку, посуду, якісних сучасних меблів.

Голова облдержадміністрації також взяв участь в урочистому відкритті футбольного поля зі штучним покриттям. Це поле слугуватиме для всіх мешканців Шевченківського мікрорайону, зокрема, для учнів школи №3, вихованців міської Академії спорту та ДЮСШ. На будівництво цього поля було використано майже 720 тисяч гривень з державного бюджету, ще 720 тисяч гривень – місцеві кошти.

«У минулому році із державного бюджету на Програму будівництва футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах Урядом було виділено 270 мільйонів гривень. За кошти, які були передбачені для Сумщини, будуються 10 футбольних полів зі штучним покриттям в ОТГ, селах та містах регіону, – розповів очільник області. – У Тростянці ми відкриваємо вже друге з них, ще одне відкриємо також сьогодні в Охтирці. Перше було відкрите ще на початку літа у Конотопському районі».

Микола Клочко перевірив кмітливість та реакцію юного воротаря, спробувавши забити гол у нові футбольні ворота.

«Щиро бажаю, щоб цей спортивний майданчик став першою сходинкою у майбутніх звершеннях дітей Тростянеччини, – сказав у заключному слові очільник області. – Адже все, що наразі робить й державна, й обласна влада – все це для дітей, для майбутнього України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: