Сумчанин пропонував патрульним хабар

24.08.2018

23 серпня, близько 2-ї години ночі, екіпаж патрульних поліцейських отримав повідомлення про ймовірно нетверезого водія, який керує автомобілем Nissan Almera.

Через деякий час на вулиці Набережна річки Стрілки інспектори виявили та зупинили авто, схоже за орієнтуванням. Наближаючись до автомобіля, патрульні помітили, що водій швидко помінявся місцями з жінкою, яка перебувала на пасажирському сидінні.

Під час перевірки документів охоронці порядку помітили у жінки явні ознаки алкогольного сп’яніння. Коли поліцейські запропонували їй пройти огляд на стан сп’яніння, у розмову втрутився власник авто, який кілька хвилин тому помінявся з нею місцями. 33-річний чоловік вийшов із транспортного засобу та почав прохати патрульних не притягувати нікого до адміністративної відповідальності. В якості аргументу громадянин запропонував поліцейським неправомірну винагороду в сумі 500 євро.

Патрульні попередили про кримінальну відповідальність, яка настає за подібні дії, однак чоловік продовжував наполягати на вирішенні питання таким чином. Потому він зняв із шиї та руки золоті ланцюжки та протягнув їх поліцейським, як заставу.

Трохи згодом пасажири автомобіля повідомили, що за кермом перебував чоловік, а не жінка. Водій не надав інспекторам посвідчення водія та відмовився від проходження перевірки на стан сп’яніння. На чоловіка патрульні склали адмінматеріали за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу для фіксації факту пропозиції неправомірної вигоди.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: