Грабіжники знущалися над немічними пенсіонерами

25.08.2018

Подія сталася в одному із сіл Серединобудського району.

Близько третьої ночі 84-річна пенсіонерка прокинулась від незрозумілих звуків, що доносились з двору, і вирішила з‘ясувати, що коїться на подвір‘ї. І ледве відкрила двері, як стала жертвою нападу трьох невідомих чоловіків у масках, котрі тут же увірвалися в будинок із металевими прутами в руках.

Утримуючи стареньку жінку, нападники зв‘язали її 84-річного чоловіка й почали вимагати грошей. Аби жертви краще зрозуміли всю серйозність їхніх намірів, бабусю кілька разів придушували, а дідуся фактично піддали тортурам, побивши й без того немічного чоловіка. Не витримавши знущань, пенсіонери вказали на схованку, де знаходились родинні заощадження. Врешті-решт, забравши гроші в сумі 32 тисячі та бензопилу, зловмисники покинули старого зв‘язаним, до того ж, ще й зачинили знадвору двері, підперши їх мішком з цукром.

Лише під ранок старенькій жінці вдалося звільнити свого чоловіка від пут, та сповістити сусідів, котрі негайно ж викликали поліцію та «швидку». Голову родини довелося терміново госпіталізувати до реанімації – побої та кілька годин у зв‘язаному стані призвели до того, що за життя пенсіонера медики боролись кілька діб.

Працівники поліції Середино-Будського району разом з колегами з Шосткинського відділу поліції та прибулими оперативниками Управління карного розшуку ГУНП області розгорнули широкомасштабні оперативно-пошукові заходи: в пошуках свідків опитували майже кожного мешканця села та оглянули чи не кожен метр прилеглої території. І така кропітка робота дала свої результати: одному з очевидців вдалося пригадати прикмети чужої автівки, котра проїздила вулицею села. У той же час з‘ясувалось, що зловмисників насправді було четверо – поки троє перебували в будинку потерпілих, ще один знаходився біля автівки, якою вони приїхали до села. Крім того, правоохоронці встановили, що нападники «похазяйнували» ще в одному, нежилому, будинку, й залишили там сліди, котрі, власне, й вказали розшуковцям, де саме шукати непроханих «візитерів». Відтак, за чотири доби правоохоронці вже встановили особи підозрюваних, і провели за місцем їх проживання обшуки. І хоча самі зловмисники встигли виїхати в інший регіон України, однак вилучені слідчими речі чітко вказували на причетність втікачів до скоєного злочину.

«За кілька днів у співпраці з колегами з Рівненької області наші оперативники затримали нападників, – говорить начальник Середино-Будського відділення поліції Сергій Забозлаєв. – Ними виявились непрацюючі жителі Шосткинського району віком 24-х, 21-го, 44-х та 37-ми років. Один з них вже мав судимість за зберігання наркотичних речовин та скоєння пограбування. Наразі всі вони затримані, щодо них вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою».

Сьогодні слідчі дії в рамках відкритого за ч. 3 ст. 187 КК України (розбійний напад) тривають. Підозрюваним загрожує від 7 до 13 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: