ТОВ «А-МУССОН» безпідставно не сплачувало податки

27.08.2018

Прокуратура Сумської області відстояла інтереси держави та попередила необґрунтовану виплату на користь суб’єкта господарювання 1 млн 972 тис грн бюджетних коштів.

Так, Головним управлінням Державної фіскальної служби у Сумській області в березні 2017 року під час перевірки ТОВ «А-Муссон» встановлено безпідставну несплату податку на додану вартість. За результатами перевірки винесено податкове повідомлення, відповідно до якого ТОВ «А-Муссон» збільшено суму грошового зобов’язання та нараховано штрафних санкцій, усього ТОВ сплатило 1 млн 972 тис грн. Після чого ТОВ «А-Муссон» оскаржило результати перевірки, відтак указане податкове повідомлення рішенням Державної фіскальної служби України було скасовано.

На думку прокуратури, рішення про скасування прийняте з порушенням вимог податкового законодавства, його висновки в частині безпідставності винесення податкового повідомлення суперечать змісту, у зв’язку з чим воно є незаконним та підлягає скасуванню у судовому порядку. З відповідною позовною заявою прокуратура звернулась до суду.

Як повідомив прокурор прокуратури Сумської області Дмитро Карпенко, Сумським окружним адміністративним судом позов прокуратури розглянуто, рішення ДФС України, яким безпідставно скасоване податкове повідомлення про сплату ТОВ «А-Муссон» до бюджету 1 млн 972 тис грн донарахованого податку на додану вартість, визнано незаконним та скасовано.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: