На Сумщині створили першу ОТГ на базі міста обласного значення

28.08.2018

Сьогодні, 28 серпня, Шосткинська міська та Ображіївська сільська ради завершили процес створення Шосткинської міської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляють в Офісі реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Результатом прийнятих рішень стало створення першої ОТГ на базі міста обласного значення в Сумській області.

Перспективним планом формування територій спроможних громад Сумщини передбачено приєднання ще 14 сільських рад до Шосткинської міської ради. Але вже зараз можна стверджувати, що Шосткинська громада — найпотужніша ОТГ Сумщини з населенням в 77 706 осіб (станом на 1 січня 2018 року).

“Цей рішучий крок Шостки та Ображіївки повинен стати прикладом для міст обласного значення Сумщини та їх сусідів, розблокувавши процес створення дійсно потужних ОТГ в області. Асоціація міст України буде підтримувати цей процес на всіх рівнях: від юридичного супроводу процесу приєднання, до формування відповідної законодавчої бази”, — зазначила консультант з правових питань Офісу реформ у Сумському РВ АМУ Ніна Мельник.

Роботу новостворена громада почне одразу, без проведення додаткових виборів, в рамках правового механізму запровадженого Законом України №2379-VIII Про внесення змін до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського (Автономної Республіки Крим) чи обласного значення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: