Анатолій Гриценко на Сумщині: Я не винен, я себе знаю

29.08.2018

Відбулася прес-конференція одного з майбутніх потенційних кандидатів у Президенти Анатолія Гриценка, на яку запрошувалися лише проплачені ЗМІ, від решти журналістів час і місце зустрічі  старанно приховувалося. Але все ж деяким майстрам пера вдалося прийти на захід і поставити парочку незручних питань, зокрема, щодо розбазарювання 24 га землі та розпродану бойову техніку.

Коли Анатолій Гриценко був міністром оборони, Україна втратила безліч бойової техніки, враховуючи навіть літаки та вертольоти. Одні лише БМП списувались по ціні 9-12 тисяч доларів за одиницю, а потім продавались в країни третього світу по ціні 350-500 тисяч доларів.

За час дворічного свавілля Анатолія Гриценка українська армія схудла на 461 тис. одиниць стрілецької зброї, 139 млн боєприпасів, 16,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 200 танків, 145 БТР та БМП, 14 вертольотів і на 8 літаків.

Задавали питання Анатолію Гриценку і щодо розбазарювання землі. Займаючи посаду міністра оборони України, той протягом 2005-2007 рр. незаконно продав 24 га супердорогої столичної землі. У цій злочинній операції найактивнішу участь брав тодішній мер Києва Леонід Черновецький.

Анатолій Гриценко не зміг на ці питання відповісти чітко і по суті. В основному він переводив стрілки на профільну комісію Верховної Ради. Мовляв, нехай вона в цьому розбирається, а я такого не робив. «Я себе знаю!» – говорив Анатолій Гриценко. А чи добре його знають виборці Сумщини? Чи зможуть зрозуміти, куди дівалася зброя при міністрові Гриценку і як «чесно» продавалися гектари столичної землі?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: