Сумщину відзначили на засіданні Уряду як лідера з освоєння державних коштів на Нову українську школу

29.08.2018

Під час засідання Кабміну Премєр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН акцентував увагу на співпраці з обласною та місцевою владою у питанні впровадження освітньої реформи.

«Реформа освіти, яка вважається однією з ключових реформ Уряду України, – це довгостроковий процес, результати якого будуть відчутні лише за 10-12 років. Але відповідальність за майбутнє дітей, їх успішність і конкурентоздатність – питання сьогодення», – зазначив Прем’єр-міністр України.

У цьому контексті Глава Уряду нагадав, що лише на програму оновлення початкової школи державою виділено 1 млрд грн. Але в цілому по Україні рівень використання коштів ледве перевищує половину.

У своєму виступі Міністр освіти і науки Лілія ГРИНЕВИЧ відзначила, що Сумська область відразу використала всі кошти на нову українську школу і провела практично всі закупівлі. Водночас, наприклад, Миколаївська область змогла це зробити лише на 10%.

«Потрібно відчувати свою відповідальність за успішність дітей. Ми не маємо право забирати у них єдиний в житті шанс на якісну освіту. Наголошую: до 2020 року завдання Уряду – щодо доступу до дитячих садочків, щодо оновлення програм та оснащення шкіл – має бути виконане», – сказав Володимир Гройсман.

Одночасно він звернув увагу, що школа – «це не тільки стіни й парти і програми, а ще й вчитель, який має відчувати повагу».

«Протягом 10 років Україна має стати державою з високою якістю освіти, коли ми не тільки навчаємо дітей, а й поширюємо напрацьований досвід», – додав Глава Уряду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: